Látásjavulás = magasabb életminőség.

Nem minden szemüveg egyforma.

Általános érvényű igazság, hogy az ördög néha a legapróbb dolgokban és a rafinált részletekben rejlik, amelyekkel szembetűnő változásokat érhetünk el.

Ez a szemüvegekre is éppúgy érvényes. Az egyszerű szemüvegeket néhány fontos tulajdonság különbözteti meg a prémium kategóriás, személyre szabott szemüvegektől, amelyek használata jelentős előnyökkel jár.

Felmerülhet a kérdés, hogyan javíthatja egy szemüveg az életminőségünket?

Bizonyára, egy jutányos árú, tömeg gyártott szemüveggel újra élesebben láthatunk, mint korábban, ráadásul meg is engedhetjük magunknak. Annak tudatában, hogy már hosszú ideje látási problémáink voltak, most mintha kicsit újra visszakapnánk a régi, élesebb látásunkat. Mi többet kívánhatnánk ennél?

Egy még ennél is élesebb látás valóban elérhető cél a számunkra?

Nem minden szemüveg egyforma.

Valóban, azonban mindezt mégiscsak lehetséges elérni.

Szemünk valamennyi optikai információt az agy felé továbbít. Agyunk értelmezi az információt és átalakítja térbeli vizuális benyomásokká.

Valójában, a vizuális érzékelés minősége, amelyet az agyunk generál, közvetlenül függ a kapott információk minőségétől. Mindkét szemünk tökéletes interakciója kulcsfontosságú.

Az agy azon képessége, hogy tökéletes háromdimenziós képeket alkosson, valamint a tér természetes érzékelése valamennyi helyzetben, szintén ettől függ. A képességünk, hogy helyesen érzékeljük a terek mélységét, illetve az egyes tárgyak tőlünk való távolságát, és azok nagyságát, térlátásunktól függ.

Ugyanakkor, minden szem éppannyira egyedi, mint egy ujjlenyomat. Mindezt figyelembe kell venni akkor is, amikor új szemüveget készíttetünk.

A különbség titka: a progresszív lencse-kialakítás.

A lencsék optimális összehangolása kiemelten fontos a progresszív vagy multifokális szemüvegeknél.

A progresszív lencse viselőknek, olyan lencsékre van szükségük, amelyek kialakításukból adódóan optimálisan követik a viselőjük nézővonalát az egyes lencsezónákon keresztül, ami által a vizuális élmény olyan tökéletes, amennyire csak lehetséges.

A progresszív lencsét viselők gyakran szenvednek fejfájástól, esetleg lépcsőzés során támadnak nehézségeik. Ha viszont személyre szabott lencséket választanak, nagyban javulhat az életminőségük.

Az előnyök szembetűnően nyilvánulnak meg a kitűnő mélység-érzékelésben, csakúgy, mint a sokkal természetesebb és nyugodtabb vizuális benyomásokban. A szem számára mindez sokkal kevesebb megerőltetést és fáradtságot jelent.

 

by: JOBB LÁTÁS, D. Zsolt