A pillanat, amikor a reakciója is olyan pontos, mint a látása

ZEISS DriveSafe szemüveglencsék a kényelmes és biztonságos vezetéshez.

 

 • Jobb látás gyenge fényviszonyok között
  Luminance Design Technológia a ZEISS-től

A probléma:

A pupilla reagál a környezeti fény intenzitására, legfőképp a közvetlenül a szembe érkezőkre. Nappali fényviszonyoknál a pupilla szűk, éjszaka azonban tág. Gyenge, úgynevezett mezopikus fényviszonyoknál, azaz szürkűletkor, esőben, borús napokon vagy éjszakai vezetéskor a pupilla átmérője valahol a szűk és a tág állapot között van. A sofőr számára a tér érzékelése és a távolság becslése is nehezebb ilyenkor.

ZEISS megoldás:

A ZEISS kifejlesztette az új Luminance Design Technológiát (LDT), amely az állandó természetes látást megcélzó lencsekialakításhoz figyelembe veszi a különböző fényviszonyokat és pupillaméreteket.

Az LDT felhasználja a mezopikus körülmények közötti vezetésre jellemző pupillaméretet egyfokuszú lencséknél 5.0 mm, progresszív lencséknél 4.3 mm. Így a viselőnek gyenge fényviszonyok között is jobb a látása.

 • Kevesebb tükröződés éjszaka
  DuraVision DriveSafe réteg a ZEISS-től

A probléma:

A tükröződések erős fényben elvakítanak. Ezt okozhatja közvetlen napfény vagy műfény. Kimondottan éjszakai vezetés közben a Xenon vagy LED autófényszórók nagy fényereje igen zavaró. A tükröződés veszélyes lehet, mivel csökkenti a tárgyak láthatóságát és a szem kontrasztérzékenységét.

ZEISS megoldás:

 

A DuraVision DriveSafe réteg részben visszaveri ezen hullámhosszú fénysugarakat, így a prémium AR rétegekkel összehasonlítva akár 64%-kal jobban csökkenti az érzékelt tükröződéseket.

 

 • Az út, a műszerfal és a tükrök is megfelelően láthatók
  ZEISS DriveSafe Lens kialakítás

A probléma:

A vezetés nagy figyelmet igényel a sofőr részéről. Az idő nagy részében átfogó képre van szükség az útról a forgalmi körülmények megítéléséhez. A helyzet nehézségeket okozhat, leginkább a progresszív szemüveget viselő számára, amikor a fókuszt az út, a műszerfal és a tükrök között váltogatják. Ekkor válik elengedhetetlenné a dinamikus látás.

ZEISS megoldás:

A ZEISS progresszív szemüveget viselők dolgát is meg szeretné könnyíteni abban, hogy gyorsabban tudjanak fókuszt váltani az út, a műszerfal és a tükrök között.

Ezért fejlesztette ki az új DriveSafe progresszív szemüveglencsét.

Ennek a termékcsaládnak optimalizált a távoli és a köztes látótere, így kevésbé van szükség a fej vízszintes mozgatására.

Továbbfejlesztett egyfókuszú és progresszív lencsék, melyek ideálisak egész napos használatra is.
A szemüvegviselő autóvezetők igényeire optimalizált megoldás.

 • Luminance Design® technológia segítségével javított látásteljesítmény, még gyenge fényviszonyok között is.
 • Csökkenti az éjszakai vezetés során tapasztalt, a szembejövő autók és utcai lámpák által kibocsátott zavaró ragyogást.
 • Éles kép az útról, a műszerfalról, a belső- és a külső visszapillantó tükörről is.

Progressive_DriveSafe_Kertvaros_Diszkont_Optika_Web